Elnöki köszöntő

A Sajó – Rima Korlátolt Felelősségű Európai Területi Társulás nevében tisztelettel köszöntöm Önöket.

Köszönöm, hogy támogatásukkal felhatalmazást adtak a nehéz döntések meghozatalára, a szükséges határozott lépések megtételére.

A Sajó – Rima vidéke nemcsak a lakhelyem, hanem az otthonom, életem és a szívügyem.

A határokon túli együttműködésről szóló európai határon átnyúló területi együttműködés Szlovákia és Magyarország közötti együttműködési megállapodás aláírásával jött létre 2013.04.04.-én.

A Sajó – Rima Korlátolt Felelősségű Európai Területi Társulás a Sajó és a Rima folyók vízgyűjtő területén helyezkedik el és egyesíti a vidéken található önkormányzatokat. Együttműködésünk jeleként legnagyobb értéke, hogy képesek a folyamatos megújulásra, a pozitív változásokra, tesszük ezt úgy, hogy közben tisztelettel őrizzük múltunkat, hagyományainkat. Hiszem, hogy e kettőnek csak együtt van valós társadalmi szerepe, hiszen az elődöktől kapott szellemi örökség ad nekünk erőt ahhoz, hogy élhető városokat hagyjunk majd utódainkra. Természetesen nem csak a jelennek élünk, hanem jövőnket is igyekszünk megalapozni, folyamatosan pályázunk intézményeink korszerűsítésére, felújítására, a foglalkoztatás fejlesztésére, a fenntartható közlekedés javítására, környezetvédelemre, a kis - és közép vállalkozások versenyképességének növelésére.

Munkatársaimmal látjuk az együttműködés perspektíváit, a következő évek, évtizedek fejlődési lehetőségeit: azért dolgozunk, hogy a településeket mindenki számára otthonosabbá, élhetőbbé tegyük, tevékenységünk a közös jövőnk zálogává váljon. Ugyanakkor azért is felelősek vagyunk, hogy a létrehozott vagy a természettől kapott értékeink ne pusztuljanak el, óvjuk őket.

Sok feladat vár még ránk, de hiszem, hogy a Sajó – Rima ETT területén élő jó szándékú emberek összefogásával az itt élők ereje, tehetsége, munkája révén sikerre vihető az együttműködés további fejlődése.